Information om studiestartlisten

Fra d. 01.08. - 31.08. kan du ansøge om at komme på vores studiestartliste.

Man kan kun søge i perioden 01.08. - 31.08. men listen er aktiv indtil d. 30.11. eller indtil alle på listen har fået et boligtilbud fra listen.
Du kan kun søge listen, hvis du har uploadet din optagelsesbekræftelse fra dit kommende studie.

SÅDAN ANSØGER DU:
Når du logger ind på din ansøgning, vil der være et menupunkt som hedder "studiestartliste" og du ansøger ved at klikke på det. Når du er på listen, vil du komme foran alle tidligere ansøgere på ventelisterne til de kollegier du søger.

Der er ingen boliggaranti på studiestartlisten.

Kriterierne for at komme på listen er flg.:

 1. Du er førsteårsstuderende (studiestart dette efterår) i Københavnsområdet. (Studerende i Lyngby og Roskilde kan ikke komme på studiestartlisten)
  Kandidat/Master/Top up er ikke et førsteårsstudie.
  Ungdomsuddannelser (KVUC, HF mv.) kan ikke søge listen
  Du skal være 18-30 år for at søge listen.

   
 2. Du har min. 1 times transport fra din nuværende bopæl til dit studie.
   
 3. Du kan kun søge studiestartlisten på en 1-personers ansøgning, hvilket betyder at ansøgninger med flere personer ikke kan komme på studiestartlisten. Du kan heller ikke søge listen, hvis du har husdyr, da kun få kollegier tillader dette, så du ikke kan søge samtlige boliger som indgår i studiestartlisten.
  Ligeledes gælder studiestartlisten kun for 1-værelses boliger som koster op til max kr. 4.000,00 - dvs. hvis du står som nr. 1 (når man er på studiestartliste står man øverst på samtlige boligønsker) til en 2-værelses bolig eller en dyrere bolig, vil du ikke få tilbudt den. 
   
 4. Samtlige boliger som koster max. 4.000 kr/md. inkl. forbrug tilføjes automatisk til dine ønsker, når du søger om at komme på listen. Hvis du efter godkendelse på listen, fravælger/sletter boliger, vil du blive slettet fra listen og kan ikke komme på den igen. (Boliger på Frederiksberg, i Albertslund og Søborg tilføjes ikke til dine ønsker da de ikke hører med til studiestartlisten.)
   
 5. Du SKAL uploade studiedokumentation (fx. optagelsesbrev) på din ansøgning - ellers bliver du afvist. Du uploader dokumentation ved at klikke på "dokumentation" i menuen (når du er logget ind) og følge anvisningerne. HUSK at uploade dokumentationen inden du søger om at komme på listen.
   
 6. Du kan kun modtage ét tilbud fra studiestartlisten. Hvis du siger nej til et tilbud fra studiestartlisten, bliver du slettet fra studiestartlisten, men vil fortsat være på den ordinære venteliste. Tilbud fra studiestartlisten tæller som 1 tilbud ud af de 2 tilbud du kan modtage fra KKIK.

  Vær opmærksom på, at din ønskede indflytningsdato ikke kan ligge senere end d. 01.10. når du søger listen.

  Du kan søge studiestartlisten hos både KKIK og CIU (www.s.dk) for at forøge dine muligheder for at få en bolig hurtigt.